Inred din balkong

Vi har tidigare skrivit om snygga utemöbler, och hur du kan göra för att få till en riktigt mysig trädgård. Men denna gång tänkte vi vända oss till dig som saknar trädgård – och fokusera på hur en gör för att få till den perfekta balkongen.

Många tror att balkong inte är någonting att inreda, att det räcker med ett bord och två stolar. Men det finns faktiskt otroligt mycket att göra med balkongen, precis som man kan med trädgården. Beroende på hur stor balkong du har finns det olika saker att göra, så klart. Sen måste du även fundera vad du vill få ut av din balkong. Vill du ha den som ett extra rum? Det är inte omöjligt. Med infravärme och/eller inglasad balkong kan du vara på din balkong året om. Allting beror ju såklart också vad du har för typ av balkong. Här kommer tre alternativ beroende på balkong:

Den franska balkongen
En fransk balkong är oftast inte mer än en ståplats och har med det inte plats för stolar och bord. Detta betyder dock inte att det går att arbeta med balkongen och göra den mysig. Varför inte ställa ut ett litet bord med en blomma och sedan bygga upp med kuddar och mys iLägenhet balkonger växter LITEN dörren? Det ger mycket mer än du tror.

Den stora balkongen
Den stora balkongen kan lätt bli en plats där man helt enkelt avlastar saker. För att undvika detta är det bra att fylla balkongen med andra saker, fina saker som till exempel krukor med blommor. Ordna ett litet växtnäste på balkongen, runt om dina balkongmöbler. På vintern kan du även ställa ut lyktor som bringar mysstämning till balkongen.

Den lilla balkongen
Får du inte plats med mer än två stolar och ett bord? Du får nog plats med mer än du tror. Välj att bygga en bänk på ena sidan av balkongen och ställ bordet framför. Använd ljusslingor för att skapa en härlig känsla och köp in små hörnbord som du kan ställa blommor på.

Fler bra tips hittar du i den här artikeln från Sköna hem.