Inred väggarna

Att förändra i hemmet är någonting som många vill göra, det finns alltid någon del man skulle vilja fixa till eller ändra på, stort som litet. Det kan handla om att göra om hela köket eller kanske bara flytta runt lite möbler så att det blir mer harmoniskt hemma. Att förändra stommen är ett lite större arbete, och med stommen menar vi innerväggarna. Då en så stor del av ytan i hemmet består av väggar gör de så klart ett stort intryck och har stor betydelse för hur det känns.

  • Att tapetsera om är lite jobb, men det gör väldigt skillnad. Det som är fördelen med tapeter är att det finns väldigt många olika former av tapeter. De kan ha olika mönster, olika strukturer, de kan reflektera ljus på olika vis och ha olika texturer… helt enkelt kan de varieras otroligt mycket och skapa spännande känslor i rum!
  • Att måla väggar är ofta betydligt enklare än att tapetsera, men det begränsar också. Du får inte samma möjlighet till mönster och liknande, men i stället får du en ganska snabb process som bara innebär tejp, grundfärg, huvudfärg och klart! När du vill göra en förändring men inte vill lägga så mycket tid på det.
  • Att göra något riktigt spännande, som att göra en fondvägg med tapet kan verkligen förhöja ett rum. Då behöver man inte tapetsera om alla väggar, utan det räcker med en! Man kan alltså gå lite mer wild and crazy, då ett mer extremt mönster på en vägg inte blir lika överväldigande som det hade blivit om man hade den tapeten i hela rummet. Fondväggar är också något som är väldigt inne inom inredningssammanhang, så vill du vara trendkänslig är det rätt med fondvägg.
  • Vill du ändra på väggarna, men vill inte måla eller tapetsera? Du kan ta vackra tygstycken och fästa dem på väggarna, så förändrar du rummet helt! För en varm och mysig känsla kan du använda tunga, hängande tyger i kanske lite mörkare kulör, till exempel purpurröd sammet. Det som är fördelen med tyg är också att det dämpar ljudnivån och gör att ljud inte studsar så hårt mot väggarna, vilket är perfekt för något rum du vill ha lite lugnare och mer dämpad stämning i.