Inredning och design

Det blir lätt lite ”tjejigt” när man skriver om inredning. Mycket vitt och blommor, och fina tyger upphängda på väggarna. Det är ju inget fel i den här stilen, men jag tycker det är roligare om man blandar ”tjejigt” och ”killigt”. Henrik Schyffert sa i en intervju att hemma hos honom ser det ut som hos Bond-skurken Blofeld, efter att Blofelds fru varit där och lagt ut en mysig matta, medan Fredrik Lindström bor som en engelsk tant. Vill man se hur det senare kan se ut kan man kolla här. Hur som helst: jag tänkte skriva lite om den typiskt ”killiga” stilen, för det finns mycket roligt där som man kan inspireras av.
1.    Snickra själv. Ja, ni läste rätt. Jag vet att alla killar inte snickrar sina möbler själva, men jag tror killar är bättre på att våga göra det. Det behöver inte vara så svårt. Kolla in den här sidan, där finns mycket inspiration och en hel del fina möbler.
2.    Metall. Och nu menar jag inte hårdrocksplanscher, även om jag tycker att alla som gillar Iron Maiden borde ha några planscher på Eddie i sitt vardagsrum. Killar bangar inte för att ha möbler i plåt, och det gillar jag. Variation är alltid bra, det blir lite trist med bara trä, trä, trä.
3.    En annan grej som killar tänker på är att ha kul. De låter sina intressen komma i första rummet (no pun intended) och möblerar efter det. Gillar en kille cyklar har han lägenheten full med cyklar och verktyg, är han datanörd har han ofta en datahörna, som kan ta upp hela lägenheten, är han rik och gillar flipper har han ett flipperspel i vardagsrummet osv. Tänk likadant själv! Vad vill du använda lägenheten till? Inred efter det, du bor ju där!