Julpynta

Snart är det jul igen och när julen gör intåg betyder det att man får sätta igång och julpynta. Att göra hemmet trevligt inför julen är en rolig aktivitet för hela familjen och det finns förmodligen inte ett lättare sätt att skapa riktig stämning.

5893957-buyer-shopping-christmas-balls-in-plastic-boxes

I en artikel på DN skriver man om att många tänker passa på att utnyttja ledigheten i jul och åka långt bort. Bokningarna har ökat med så mycket som 10-15 procent. Det gynnsamma semesterläget tros vara anledningen till att så många väljer att resa bort. För den som väljer att stanna hemma i jul är det dock viktigt att inreda hemmet riktigt juligt för att få den bästa stämningen.

De flesta väljer att vänta till några dagar innan jul med att pynta med tomtar och liknande. Adventsstaken kan man dock plocka fram och låta stå framme under hela december. För den som inte har en adventsstake finns billiga och snygga varianter att köpa på nätet. Besök https://fyndiq.se/hemmet/inredning/jul/adventsljusstakar/ för att hitta en stake som passar i ditt hem.

När det kommer till att välja en gran finns en massa olika varianter, för att inte tala om den uppsjö av julgranspynt som finns ute på markanden. Den traditionella rödgranen passar för den som vill satsa på en mer traditionell look medan en kungsgran är ståtlig och praktfull. För den som känner sig mer experimentell finns den rosa plastgranen.

”I början av 2000-talet slog den rosa plastgranen ner som ett piggt litet utropstecken och revolutionerade mångas julpyntstraditioner. Helt plötsligt var det okej med plastgran, och alla icke-traditionalister jublade.”

Vid juletid är det mörkt och kallt och många vill tända ljus i hemmet. Då är det viktigt att man är lite försiktig och är noga med att släcka ljusen när man lämnar huset.