Satsa på trendig inomhusbelysning

En snygg och trendig lampa kan förändra ett helt rum. Det är både en välbehövlig ljuskälla och en snygg inredningsdetalj. Här får du tips om den trendigaste inomhusbelysningen.

Idag är det väldigt populärt att satsa på en stor och snygg lampa som alla lägger märke till när de går in i ett rum. Taklampor i form av stora, fluffiga bollar är ett bra exempel på detta. Det ger ett mjukt och feminint intryck som passar bra, till exempel i sovrum. Ett annat exempel är en lång taklampa med flera större glaskupor, vilket passar bra över en köksö eller ett köksbord.

Ljuskrona i ny tappning

Förr i tiden var det väldigt populärt att ha ljuskronor, till exempel i vardagsrum eller i ett rum avsett för finare middagar. Denna trend lever vidare idag men i en liten modernare version. Du kan hitta fina och pampiga versioner med raka linjer som verkligen gör intryck på alla som ser den. Många av dem kommer med dimbara ljus så du kan skapa vilken stämning du vill. Ett smart knep om du vill kunna lyfta vilket rum som helst.

Mindre lampor

När det kommer till vägglampor och bordslampor satsar du med fördel på en klassisk variant i en simpel färg som vitt eller svart. Detta går i stil med den skandinaviska inredning som är så populär i svenska hem. Idag finns till exempel varianter som ser ut som en box vilket ger ett rent men fortfarande modernt intryck. Här kan du köpa flera stycken och sätta på rad för ett mer enhetligt intryck. Dessutom ger det ett precis lagom sken till exempel vid en soffa eller fåtölj. Sista tipset är en lampa som bara ser ut som en hängande glödlampa, det ska alltså inte vara någon lampskärm runt. Denna väljer du om du vill skapa en industriell känsla.