Ta hjälp när du flyttar

Att flytta kan vara alltifrån spännande och roligt till fruktansvärt, jobbigt och utmattande. Att slippa bära på alla lådor och möbler själv är något som fler och fler värdesätter, och flyttfirmorna kommer väl till pass när hemmet ska transporteras till annan ort.

Flytten kan vara en påfrestande händelse i livet. Har man dessutom gjort det några gånger tidigare börjar vännerna kanske tröttna på att hjälpa till varje gång, och då kan det bli en riktig mardröm. Dagens Nyheter skriver i artikeln Paketlösningar för en bra flytt att flyttfirmor kan vara räddaren i nöden, men att man ska se till att välja fast pris och att välja ut flyttfirman med omtanke. I Stockholm finns många flyttfirmor att välja bland. Välj därför en prisvärd flyttfirma i Stockholm som utför flytten så som du vill ha den och till det pris som känns rimligt för dig.

1794734-professional-mover-with-chairOm man bor i storstan kan det nämligen vara problematiskt att flytta själv. I Västerås är det till exempel svårt att komma fram med flyttlasset inne i city, eftersom parkeringsreglerna inte tillåter att man kommer fram och ställer sig var som helst inne i stan. Det är inte alla som kan eller orkar bära lådor och möbler fram och tillbaka, om man inte får ställa sig tillräckligt nära sitt nya hem. Det är då nödvändigt att man kan anlita flytthjälp, så att man kan släppa oron över hur det ska gå på flyttdagen.

Detsamma gäller städningen av lägenheten eller huset. Att lämna en ostädad lägenhet kan bli väldigt dyrt, enligt en artikel i Göterborgsposten. Om man har slarvat måste man antingen själv ändå anlita en städfirma som gör jobbet åt en i efterhand, eller så får hyresvärden göra det. Om hyresvärden gör det kan det bli nästan dubbelt så dyrt. Det allra smidigaste är ju därför att beställa städning tillsammans i paketpriset hos flyttfirman. Då slipper man stå på knäna och skrubba golvet, och dessutom kan man till och med vara ekonomiskt smart genom att förebygga jobba situationer.

Om du ändå bestämmer dig för att flyttstäda själv ska du tänka på dessa saker som är lätta att bli underkänd på:

  • Damma av i taket och rengör ventilationsöppningar
  • Rengör ugnen grundligt
  • Städa under badkaret – golvbrunn och vattenlås
  • Ta bort kalkavlagringar i toalettkröken
  • Rengör bakom elementen