Textilier gör jobbet

När man vill satsa på att få sitt hem så trivsamt som möjligt, eller bara imponera med sina inredningskunskaper, är textilier det som kan ta en halvfärdig plan till perfektion. Tyvärr är det många som glömmer bort eller slarvar med textilierna. Vågar man testa helt nya saker i sitt hem finns också mycket att vinna.

Gardiner skapar hemtrevnaden

Gardiner i fönsterna skapar en mjukare känsla i stilen och kan också vara bra av praktiska skäl. Gardinerna är helt enkelt ett sätt att skapa extra dimensioner i ens stil. Känner man att det hela är ett krångligt område, kan man inspireras av andra. Både privatpersoner på bloggar och forum till inredningsmagasinen. På nätet finns ett stort utbud av antingen färdigsydda, färdiga att sätta upp, eller textilier som man behöver sy på lite själv för att kunna sätta upp. Låt dig inspireras av de olika färgerna och mönstren. Kolla exempelvis på utbudet som finns hos Ambiness Home, och läs mer här.

Underskatta inte vikten av en matta

 


Många är rädda för att ta i när det gäller inredningen. Därför är det lätt hänt att man satsar på en liten matta i vardagsrummet och en ljusstake på bordet. Det som skiljer proffsen från amatörerna, är egenskapen att våga överdriva i inredningen. Har man ett stort rum behövs en stor matta. För att skapa en vacker effekt kan det krävas många olika ljusstakar i fönstret. Oavsett vilka detaljer det handlar om, kan man tjäna på att våga ta ifrån tårna. Resultatet? Inredningen blir både snygg och hemtrevlig. Våga vara precis som inredningsspecialisterna. More kan absolut vara more.

  • Inspirationen kan komma från en kultur eller ett land
  • Gå efter egna intressen och låt personligheten avspeglas i inredningsvalen
  • Våga mixa olika färger i en färgskala tillsammans med olika textilier och strukturer

Textilier i nya sammanhang

De två möbeldesignerna Anne Elmdahl och Elisabeth Johansson har med sina nytänkande vävnader tagit sig hela vägen till den prestigefulla möbelmässan i Milano, Italien. Idéerna bakom allt de gör är att med vävnader och textilier förflytta gränserna för det som andra tror att dessa material kan användas till. Något som bevisligen varit lyckat, med tanke på den respons som man har fått. Läs mer i artikel om duon i den lokala tidningen LV.